Το ραδιόφωνο Ké Huelga απέναντι στις εκλογές

, por kehuelga

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017, kehuelga

Εδώ και 18 χρόνια, με αφορμή τις φοιτητικές κινητοποιήσεις του 1999 στο Αυτόνομο Πανεπιστήμιο του Μεξικού ((UNAM), μπήκαν οι βάσεις για να γεννηθεί το ραδιόφωνο Ké Huelga σαν ένα έδαφος επικοινωνίας ελεύθερο και αυτό-οργανωμένο, το οποίο όλο αυτό το διάστημα διατηρεί την αυτονομία του απέναντι στο κράτος, τους θεσμούς του και τις κυβερνήσεις. Για τον ίδιο λόγο, από τότε μέχρι και σήμερα, το εγχείρημά μας δεν έχει συμμετάσχει σε καμία εκλογική στρατηγική, ούτε τα ελεύθερα κύματά του έχουν χρησιμοποιηθεί για να προωθηθεί η εκλογική διαδικασία ή να νομιμοποιηθεί το κράτος. Τώρα, αναλογιστήκαμε πάνω στην πορεία των πολιτικών εξελίξεων της εποχής μας και τις νέες κατευθύνσεις που παίρνει ο αγώνας στην εκλογική αρένα, συμπεριλαμβανομένης και της συμφωνίας των λαών που συγκροτούν το Εθνικό Ιθαγενικό Κογκρέσο (CNI), που κοινοποιήθηκε τον Ιανουάριο 2017.

Θεωρούμε ότι η πρόταση του CNI να συμμετάσχει στις εκλογές με μία ιθαγενή υποψήφια και ένα Ιθαγενικό Συμβούλιο Διακυβέρνησης μέσα στο πλαίσιο των ανεξάρτητων υποψηφιοτήτων, ανοίγει μία πρωτοφανή σελίδα στην πολιτική ιστορία της χώρας. Για αυτόν τον λόγο, όπως και σε άλλες περιπτώσεις, απέναντι σε θέματα ή συγκυρίες που θεωρούμε σημαντικές, θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας τη θέση του ραδιοφώνου απέναντι σε αυτό το πανόραμα.

Τώρα, όπως και πριν από 18 χρόνια, αποφασίσαμε να παραμείνουμε στο περιθώριο των πολιτικών θεσμών, των μιντιακών εκστρατειών και των μελλοντικών εκλογικών διαδικασιών. Πιστεύουμε ότι το να ενωθούμε και να προωθήσουμε μία πρωτοβουλία που εγγράφεται στο πλαίσιο των εκλογών θα βοηθήσει στη νομιμοποίηση του πολιτικού συστήματος, που είναι βασικός πυλώνας του κράτους και του καπιταλισμού που μας δολοφονεί καθημερινά.

Για τον λόγο αυτό, η Ké Huelga, σαν συλλογικότητα, αποφάσισε να μην συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία και να μην προωθήσει κανενός είδους υποψηφιότητα ούτε προεκλογική εκστρατεία στις επόμενες ομοσπονδιακές εκλογές. Αποφασίσαμε να μην συμμετάσχουμε στη νομιμοποίηση κράτους και θεσμών που προκαλούν τον θάνατο, τον πόλεμο και την καταστροφή.

Στα έθνη, τους λαούς, τις γειτονιές και της συλλογικότητες που αποτελούν το CNI, θέλουμε να πούμε ότι σας γνωρίζουμε και σας σεβόμαστε. Ουκ ολίγες φορές έχουμε μάθει από εσάς και τις εμπειρίες σας. Θα συνεχίσουμε να μεταδίδουμε τους αγώνες σας για την αυτονομία και την υπεράσπιση των εδαφών.

Επιπλέον, το ραδιοφωνικό μας εγχείρημα θα διπλασιάσει τις προσπάθειές του για να συνεχίσει να υπάρχει, να διαδίδει την αντίσταση και την εξέγερση των κοινωνικών αγώνων προς υπεράσπιση της μητέρας γης, του νερού, της ζωής, για την επανεμφάνιση των εξαφανισμένων μας, για την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων, ενάντια στον πόλεμο, ενάντια στην πατριαρχία και τις γυναικοκτονίες, για την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας, ενάντια στον καπιταλισμό, το κράτος και για έναν νέο κόσμο.

Ραδιόφωνο Ké Huelga

Ελεύθερο, Κοινωνικό και Ενάντια στην Εξουσία

Ιούνιος 2017