Καταστολή του αυτοοργανωμένου ραδιοφώνου Ke Huelga (Πόλη Μεξικού)

Τετάρτη 7 Νοέμβρη 2018

Στις 31 Οκτώβρη το γεναιόδωρο Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τηλεπικοινωνιών (IFT) ανανέωσε τα συμβόλαια παραχώρησης συχνότητας σε έναν από τους μεγαλύτερους εμπόρους της επικοινωνίας στο Μεξικό, τον κ. Ricardo Salinas Pliego, που μπορεί να συνεχίζει να κερδοφορεί με τις τηλεοπτικές του αλυσίδες μέχρι το 2041. Σε αντίστοιχη κίνηση προέβη το IFT και με το μεγαλύτερο πολυκατάστημα τηλεπικοινωνιών της χώρας, ανανεώνοντας τα συμβόλαια της Televisa επίσης για άλλα 20 χρονάκια. Η απόφαση αυτή λήφθηκε ένα μήνα μήνα πριν την έναρξη της νέας προεδρικής εξαετίας και τρία χρόνια πριν λήξουν οι συμβάσεις και για τους δύο γίγαντες των τηλεπικοινωνιών. Με άλλα λόγια, η απόφαση επισπεύθηκε για να προλάβει οποιοδήποτε πρόβλημα με την επερχόμενη κυβέρνηση.

Στο μεταξύ, το αγαπημένο μας ραδιόφωνο Ke Huelga αντιμετωπίζει παρεμβολές που πλέον μας μπλοκάρει σε όλη την Πόλη του Μεξικού. Από την 1η Οκτώβρη οι παρεμβολές έχουν αυξήσει την ισχύ τους σβήνοντας εντελώς το σήμα μας στα FM. Επίσης έχουμε παρατηρήσει ότι οι παρεμβολές λειτουργούν με ώρες γραφείου, καθώς σε γιορτές και αργίες, όταν δεν υπάρχουν μισθοφόροι να “αναπαράγουν” το απαίσιο μουσικό πρόγραμμα, το σήμα των παρεμβολών είναι απλός θόρυβος.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η Συνέλευση του Ke Huelga ανακοινώνει:

1. Δεν πρόκειται να αφήσουμε τη συχνότητα 102,9 FM, θα την υπερασπίσουμε από τις απόπειρες των κατόχων συμβολαίων συχνότητας και από το IFT να την μετατρέψουν σε εμπόρευμα που θα πουληθεί στον καλύτερο πλειοδότη.

2. Ζητάμε από τις συντρόφισσες και τους συντρόφους μας να επιχειρούν να ακούσουν τις αναμεταδόσεις μας διαδικτυακά στο kehuelga.net και από τα FM: κουνώντας την κεραία του αναμεταδότη τους μπορούν να βρουν κάποια θέση που να μπορούν να λαμβάνουν το σήμα μας. Τους συστήνουμε να στρέψουν την κεραία προς τα νοτιοδυτικά της πόλης, προς τους σταθμούς του μετρό Copilco και Universidad.

3. Καλούμε σε αλληλεγγύη όλες και όλους για να διαδώσουμε αυτήν την καταγγελία από κάθε δυνατό μέσο. Επίσης καλούμε σε αποστολή μηνυμάτων ενάντια στις παρεμβολές του IFT. Η ηλεκτρονική διεύθυνση είναι atencion@ift.org.mex και το τηλέφωνο 01800 2000 120. Στην ιστοσελίδα μας μπορείτε να βρείτε και άλλους τρόπους για την αποστολή μηνυμάτων διαμαρτυριας στο IFT.

Την ελευθερία έκφρασης την κατακτούμε με αγώνα, στο παρελθόν και σήμερα!

Ραδιόφωνο Ke Huelga, ελεύθερο, κοινωνικό και ενάντια στην εξουσία

5 Νοέμβρη 2018

[στα ελληνικά μεταφραζόταν για ένα περίπου χρόνο η εκπομπή αντιπληροφόρησης του Ke Huelga Radio, Nebulosa πρώτα από το Ράδιο Ψαλίδι και μετά από τα Ραδιοφράγματα, που αναμεταδιδόταν επίσης από τα RadioParasita και Ραδιουργία. Εδώ τα κείμενα των εκπομπών: https://nebulosagr.espivblogs.net/]