7 años de construcción y resistencia del CSOA L`HORTA

Centre Social Okupat Anarquista (CSOA) LHORTA}} {{VII ANIVERSARI 7 ANYS CONSTRUINT UTOPIES Mai deixarem de col·lectivitzar}} <img8620|center> Pueblo de Benimaclet, Comarca L´Horta Valencia, País Valencià, Estado Español {{Entrevista con el Centre Social Okupat Anarquista LHORTA:

En esta emisión de Crónicas desde la Cueva tuvimos la oportunidad de platicar con dos integrantes del Centre Social Okupat Anarquista (CSOA) L`HORTA, espacio de resistencia a la gentrificación y de construcción de propuestas de vida desde el barrio Benimaclet en Valencia. Lxs invitamos a conocer susu luchas y propuestas de resistencia desde el Estado Español.

En CSOA L´Horta es un espacio intergeneracional que busca la construcción de alternativas desde la ciudad, desde los barrios que resisten el avance del capital inmobiliario.

La huerta tradicional colectiva consta de 8 mil metros cuadrados alrededor de una Alquería que data de 1920 y que se mantiene en pie en el barrio de Benimaclet, gracias al trabajo colectivo de muchas manos solidarias y comprometidas.

En la CSOA L´Horta se realizan asambleas multidisciplinares de huertos, trabajo de una biblioteca anarquista que forma parte de la red de bibliotecas sociales en el Estado Español. Otros espacios para el trabajo y aprendizaje son las aulas de música, un taller de bicicletas, talleres de lenguas, tienda gratis, espacio de serigrafia, talleres de yoga y teatro político.

Nos comenta Emilio que son muchas las organizaciones que han participado en eventos político culturales, tanto del Estado Español, de América Latina y Medio Oriente.

Lxs invitamos a esuchar esta entrevista y a ponerse en contacto con las compañeras y compañeros que integran el CSOA l’Horta para conocer mas de su experiencia.

https://horta.noblogs.org

https://horta.noblogs.org/contacte/

I casa nostra és casa vostra - CSOA l’Horta

L’Horta celebra aniversari,

que no és sinó la re-afirmació de la quotidianitat comunitària, de la promesa de seguir enfortint el poder popular i les militàncies que li envolten. És conjurar-se per millorar dia rere dia i continuar erigint el suport mutu com a eina útil per a les sinergies col·lectives i les nostres vides en comú.

Anys de derrotes, de brutícies, de fem, de caigudes i de problemes.
Anys, mesos, dies i minuts d’assemblees, d’emocions i discussions, de cures i de disputes.

Vam voler soterrar-nos però, no sabien que érem llavors.
Deixem de ser ramat per convertir-nos en manada.

El CSOA l’Horta és una fita més dins de la lluita subversiva i insolent de la Història Moderna, de les lluites autònomes a les ocupacions de terres per part de jornalers, de les lluites als boscs autòctons a les lluites clandestines en les muntanyes, de l’agitació invisible i el sabotatge.

Hem regenerat patrimoni històric i etnològic, hem recuperat terres agrícoles amb alt valor ambiental, hem posat al centre de les nostres vides les cures i el suport mutu, hem determinat el final de la història hetero-patriarcal que ens precedeix i l’hem qüestionat de fons i de praxis.

Hem alliberat un espai per cedir-lo a causes i lluites, hem conformat un Centre Social, una casa del poble, que esdevinga una solució per al veïnat, hem articulat i exercit sobiranies, hem creat una Biblioteca social i hem fet retornar la militància a xiquetes i majors.
Hem erigit un espai sentinella davant una Programació Urbanística salvatge, fallida i inútil, un espai per defensar el territori, el patrimoni i les nostres vides. Hem creat un espai que no vol integrar la lògica de la comercialització, no hem volgut ser un local d’oci i hem volgut enfortir productors locals. No ha estat possible eixir del marc capitalista i contradiccions les tenim, també les hem concebut com a oportunitat per tal de fer front, en cada decisió, al sistema capitalista.

Hem volgut que ‘alliberat’ signifique que totes les persones puguen expressar-se, experimentar i conviure de manera lliure. Sense pressió i sense discriminació. Hem intentat crear un espai de protecció davant d’una idiosincràsia social racista, sexista i elitista.
Cap dogma si no és sentit col·lectiu, cap autoritat si no és l’assemblea, cap jurisdicció si no és la popular.
Anarquisme per un barri millor.

abril 2018

Ver en línea : CSOA L´HORTA